Waar kan ik verf krijgen?

Heb je verf nodig?

Wijkcentra, speelplaatsen en -tuinen, gemeentehuizen, scholen, theaters, amateur sportclubs, individuen en gezinnen kunnen allemaal profiteren van Community RePaint.

Er is tegen een kleine vergoeding verf van goede kwaliteit beschikbaar voor mensen en projecten bij jou in de buurt die dit goed kunnen gebruiken.

Wanneer jij of je plaatselijke groep of initiatief verf kunnen gebruiken voor een project, neem dan contact op met jouw dichtsbijzijnde Community RePaint organisatie.

Community RePaint Verkooppunten

Een aantal steden en kringwinkels zijn aangesloten bij het Community RePaint netwerk.

Turnhout
Adres
Kringwinkel Web
Steenweg op Tielen, 2300 Turnhout
Geel
Adres
Kringwinkel Zuiderkempen
Heidebloemstraat 93, 2440 Geel
Diest
Adres
Kringwinkel Hageland Tienen
Minderbroederstraat 33, 3300 Tienen
Leuven
Adres
Kringwinkel SPIT Heverlee
Ijzerenmolenstraat 10-12, 3001 Heverlee

Hergebruiken van oude verf

Veel mensen gooien goede verf weg!

De verf die wordt aangeboden door partners van Community RePaint is ‘gered’ van de afvalstroom en zorgvuldig gecontroleerd onder begeleiding van grote verffabrikanten. Hoewel de verpakking misschien niet perfect is, is de verf die erin zit van goede kwaliteit en geschikt voor gebruik.

Community RePaint biedt alleen verf voor binnenmuren op waterbasis, dus je weet dat er geen oplosmiddelen of andere gevaarlijke materialen worden verkocht als onderdeel van dit project.

Wees voorzichtig bij het openen; er kan opgedroogde verf op de deksels van de oude verfverpakkingen zitten, die in de verf kan vallen.

Verf die ‘vastzit’ in de verpakking moet voor gebruik goed worden doorgeroerd.

Hoewel de oorspronkelijke fabrieksgaranties niet van toepassing zijn op oude verf, is het gezondheids- en veiligheidsadvies op de verpakking nog steeds actueel en dient dit in acht te worden genomen.

Vernieuwde verf

Om de hoeveelheid overtollige verf die weer kan worden gebruikt in de samenleving te vergroten, helpt Community RePaint lokale sociale ondernemingen om deze oude verf om te zetten in nieuwe verf.

Deze verf is tegen een minimale vergoeding beschikbaar voor goede doelen, maatschappelijke groepen en individuen die hier behoefte aan hebben.

Het recyclen en vernieuwen van verf is een tamelijk nieuw idee, dus hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden.

Recyclen jullie alleen verf van AkzoNobel?

Community RePaint neemt alle verf van gerenommeerde merken aan, omdat we willen dat alle overtollige verf op een verantwoordelijke manier wordt beheerd.

Wat voor soort verf is het?

Het is muurverf op waterbasis. Er zijn ongeveer 20 kleuren – hoewel de constante samenstelling kan variëren afhankelijk van wat er terugkomt via de afvalstroom.

Is het veilig?

De verf bevat ingrediënten die gelijk zijn aan de ingrediënten die AkzoNobel zou gebruiken in hun producten. Als sponsor is AkzoNobel net zo begaan met de veiligheid van deze verf als met hun eigen verf.

Het controleproces zorgt ervoor dat bekende merken, die zijn ontwikkeld om te voldoen aan kwaliteitsstandaarden, de enige zijn die worden verwerkt in dit proces.

Kan iedereen gerecyclede Community RePaint verf kopen?

Community RePaint is ontwikkeld voor maatschappelijke groepen en projecten met maatschappelijke doeleinden, niet voor commercieel gebruik. Hoewel de verf van goede kwaliteit is, is het niet geschikt voor professionals aangezien zij consistente producten nodig hebben die snel verkrijgbaar zijn, wat dit niet is.

Mensen kunnen Community RePaint verf kopen in een plaatselijke Community RePaint outlet. Het is niet verkrijgbaar via gangbare verkoopkanalen.

Wat wordt er bedoeld met ‘maatschappelijke doeleinden’?

Met maatschappelijke doeleinden bedoelen we dat mensen verf kopen en gebruiken ten behoeve van de samenleving. Doorgaans omvat dit de lokale gemeenschap, goede doelen en vrijwilligersorganisaties; vooral die met beperkte middelen.

Om de gemeenschap te ondersteunen wordt de verf door de ondernemingen tegen zo laag mogelijke kosten gemaakt en verspreid en eventuele overschotten uit gegenereerde fondsen worden geherinvesteerd in deze sociale ondernemingen.

Voor grotere bestellingen kan elke kleur worden aangepast aan een redelijke standaard.

Het Community RePaint netwerk bevindt zich in België in de beginfase, hierdoor kan het zo zijn dat nog niet elke kleur overal verkrijgbaar is. De vernieuwde verf is momenteel nog niet beschikbaar in de regio Leuven en Kempen. Meer informatie hierover kan worden verkregen bij de lokale organisaties.

Onze partners

Kringwinkels

Afvalbeheerders